Vélemények

“Körülbelül fél éve kerültem úgymond testi kapcsolatba a Bowen technika fogásaival, mikor is a bal oldali forgóm annyira fájt, hogy sántikálva jártam. Különösen a lépcsőzés esett nagyon nehezemre. Az orvosi vélemény az volt, hogy fogadjam el, mert ez a leépülés kezdete a szervezetben, ami a korral jár, ugyanis 53 éves múltam. Nehéz ilyesmibe beletörődni, pláne akkor, mikor az embernek fájdalmai vannak és korlátozva van a szabad mozgásban. Nekem pedig lételemem a mozgás hiszen dajkaként egy oviban dolgozom, ott pedig a kis lurkók közt nincs megállás. Sok csodálatos dolog van a mi kis világunkban, sok csodálatos emberrel benne. Egyikük ez a kedves anyuka, Rita, aki fölajánlotta a segítségét, próbáljam meg a Bowen technika fogásait. Éltem a lehetőséggel. és annyit mondhatok, hogy bár még teljesen nem szűnt meg a fájdalom, de vígan lépcsőzöm. Emellett még sok más kisebb-nagyobb ízületi panaszaimat is lecsökkentette. Ma már 2 hetente járok kezelésre, még pedig azért, mert a Bowen technika fogásai megtanítják az emberi testet az öngyógyításra, mivel hogy legtöbb szervi problémánk lelki eredetű. Erre saját tapasztalatból jöttem rá a kezelések alatt. A test és a lélek elválaszthatatlanok az életünkben. Ha egyik beteg a másik is az lesz. S ha már a természet ilyen tehetséggel bíró emberrel áldott meg bennünket, aki ilyet fejleszt ki az emberi test gyógyítására, éljünk a lehetőséggel, nem mindegy milyen fájdalommal élünk együtt. Hálás vagyok, hogy életem során ilyen emberrel találkozhattam, aki a Bowen technika fogásait alkalmazta rajtam, megismerve így a jótékony hatását.”
Anikó

“Nagyon hatékony gyógyító kezelés amit Rita csinál. A térdem időnként be dagadt és érzékeny volt, de ez teljesen elmúlt. A lapockámnál voltak letapadások, görcsök, kezelésnél olyan volt mintha izomlázam lenne, de ez egy pár perc múlva megszűnt. Laza és jó érzés fogott el, minden letapadás elmúlt. Sokat köszönhetek ennek a módszernek és hálás vagyok érte.”
Rozália

“Nyakfájás problémával kerestem meg Ritát. Sajnos rendszeresen (1-2 havonta) sikeresen elalszom a nyakam, aminek negatív következményeit minimum 2-3 napig érzem. Már az első 1 órás alkalom után is jelentős javulást éreztem, amit másik 2 alkalom követett, heti rendszerességgel. Azóta nincs panaszom és jóval nyugodtabban alszom. Megnyugtató környezet, kellemes társaság. Mindenkinek csak ajánlani tudom!!!”
György

“Én Rita által ismertem meg a Bowen módszert.
Nekem elsősorban a stressz feloldásában segített. A testem görcsös és feszült volt, éjszaka sokat forgolódtam, nem tudtam kipihenni magam.
A kezelés után lazább és felszabadult lettem. Sokkal jobb lett a közérzetem és az éjszakáim is nyugodtabbak lettek.
Örültem, hogy nem kellett gyógyszerekhez nyúlnom, hanem ez a természetes kezelés segített a problémámon.
Ritát és a Bowen kezelést is jó szívvel ajánlom mindenkinek.”

Marcsi

“Gyerekkoromban a testem két oldalának egyenlőtlen terheléséből fakadóan (válltáska okozta) scoliózist állapítottak meg az orvosok, mellyel gyógytornára kellett járnom folyamatosan.
Két éve erős stressznek és fokozott lelki terhelésnek voltam kitéve. Minden hónapban legalább 1x erős fájdalomrohamok törtek rám a gerincem lumbális szakaszán. Ezeket fájdalomcsillapítókkal kezeltem. Orvoshoz ezzel a problémával tavaly mentem először, amikor is olyan rosszul lettem, hogy már fel sem bírtam állni órákon keresztül. Csak feküdni tudtam. Az orvosok megállapították, hogy lumbágóm van isiásszal, melyre gyógyszereket írtak fel. Két havonta kellett járnom fizikoterápiára és gyógytornára. Ezek rövid ideig segítettek, de a kúrák után mindig újra erős fájdalmak gyötörtek folyamatosan. Az izmaim nagyon kötöttek voltak. Sokszor alig bírtam menni, így dolgoztam.
Másfél hónapja kerültem Ritához. Már az első kezelés után sokkal jobban éreztem magam. A kezelések hatására megszűnt az állandó, erős fájdalom, ami folyamatosan jelen volt a derekamban és a hátamban. Az izmaim sem olyan kötöttek már. Sokkal könnyebbnek, energikusabbnak érzem magam, mintha kicseréltek volna. Ritának csodálatos keze van. Kezelései fájdalommentesek és fantasztikusan pozitív hatással bírnak.
Boldog vagyok, hogy ő kezel engem. Szívből ajánlom mindenkinek!”

Anna

“Az Én sorsom, de nem adtam fel!

2005 óta asthma bronciale miatt kezeltek (később kiderült, nem volt ilyen betegségem).
2012-től több alkalommal diagnosztizáltak nálam tüdőgyulladást. Ezt követően egy jó barátnőm (aki műtősnőként dolgozik) javasolta, hogy menjek el fül-orr-gégészetre a rossz légzésem miatt. A vizsgálatok során kiderült, a bal orrnyílásom elzáródott, ez okozta a stridoros légzést. Idő közben fogyni kezdtem, így továbbküldtek Mátraházára, ahol kiderült, hogy a hangrés mögött jelentős szűkület alakult ki.
2012. 04. 11. Országos Korányi Intézetben további vizsgálatok során kiderült, hogy a hangszálaim mögött nagyfokú szűkület van. Immunológiára küldtek Wegener szindrómára gyanakodtak, ami be is bizonyosodott a Honvédkórház orr-fül-gégészeti osztályán. Úgy tűnt kicsit megnyugszanak a tüneteim, viszont egyre nehezebben kaptam levegőt. Éjszakánként arra ébredtem, hogy fuldoklom.
2013. 10. 21. életmentő műtétet hajtottak végre a Honvéd Kórház orr-fül-gégészeti osztályán, a hangrés mögötti szűkület ceruzabélnyi résre szűkülése miatt. (Orvosaim azon csodálkoztak, hogy még be tudtam menni a kórházba) „Felnyitották a nyakamat, láthatóan visszatért belém az élet.” Így fogadott műtét után a kórteremben a doktorúr.
2013. 11. 09. Immunológushoz küldtek, hogy a gyulladásos betegség miatt ne szűküljön vissza a gégém. (Na, oda nem kellet volna elmennem) 64mg medrolt steroidot írt fel egy doktornő (később kiderült, hogy akkori állapotom szerint 8 mg-ot lehetett volna szednem). Minden pénteken azzal mentem kontrollra, hogy egyre gyengébb vagyok, nem tudok felállni a székről, nem tudok lépcsőzni, sokat fogytam stb… (doktornő válasza erre mindig az volt, hogy neki is rossz lépcsőzni, öregszünk)
2014. 04. 14 -ig a napig bírtam összeestem, nem tudtam tartani magamat. Salgótarjánba vitt a mentő, ahol szinte haldokoltam. Ambuláns lapjaimtól az orvosok megriadtak, egyszerűen tanácstalanok voltak, nem mertek semmit lépni. (Húsvét volt, nem történt semmi, én egyre csak fogytam, már a fejemet sem tudtam megemelni, hogy egyek pár falatot)
2014. 04. 22. Két barátom segítségével Debrecenbe kerültem immunológiai szakrendelésre. Professzorasszony teljes kivizsgálás után közölte velem, hogy medrol túladagolás miatt összeroppant 4 csigolyám és a bal térdem. Eközben még a nyakam is nyitva volt, hiszen nem tudtam visszamenni a Honvéd Kórházba további vizsgálatokra. Egy hónap alatt állítottak talpra. Idővel hála Istennek a gerincem helyrejött, viszont a térdemmel kórházról kórházra jártam. A hosszú idő alatt a bal térdem egy hajlított állapotú kényszertartást vett fel, az óriási fájdalmaim miatt és nem volt hajlandó, semmilyen gyógytorna, nyújtás után sem kiegyenesedni. A fájdalom egyre csökkent, de ez a tartás megmaradt. Eleinte járókerettel, később mankóval tudtam közlekedni. ( A kálváriámat végignézte családom és két kislányom.)
2017 májusában került sor arra, hogy a Sportkórházban megműtsék a térdemet. Nehezen kezdtek bele a műtétbe, kérnem kellett, mert attól féltek, a kialakult helyzet műtét után még rosszabb lesz. Természetesen a műtét várakozáson felül, jól sikerült. Fájdalmam egyáltalán nincsen, viszont ez a hajlított helyzet megmaradt, csak kisebb fokú.
Évekig nem változott semmi (a műtéten kívül), amikor Rita felajánlotta, próbáljam meg a Bowen technikát. A távolság miatt először a kezelések heti szinten történtek, de utána már csak 2-3 hetente tudtuk megoldani.
A kezelések alkalmával folyamatosan mértük a változást.
Mielőtt kipróbáltam a Bowent, 4 éven keresztül semmi nem segített abban, hogy esetleg eldobhassam a mankóimat.
Ma ennek a technika segítségével, otthon és rövidebb utakon mankó nélkül sántikálok, de hosszabb utakra is már csak egy mankóval indulok el. Óriási köszönet és hála érte!”

Andrea

“Áprilisban egy műtét alkalmával megszúrtak a jobb vállamban egy ideget melynek következtében az begyulladt. Rendkívül fájt és alig tudtam mozgatni a jobb karomat. Korábban már hallottam a bowen technikáról, de még nem próbáltam. Felkerestem Ritát és már a harmadik kezelés után jelentősen csökkentek a fájdalmaim, 10 hét alatt pedig teljesen helyrehozta a vállam. Csakis ajánlani tudom mindenkinek!”
Szepesi Gábor